Rācenis: ja prezidents iesaka ārstiem rēķināt arī aplokšņu algas, viņš neizprot situāciju medicīnā

Kadrs no video

“Es domāju, ka Valsts prezidents diemžēl līdz galam neizprot situāciju veselības aprūpē,” RīgaTV 24 raidījumā “Dienas personība ar Veltu Puriņu” sacīja Latvijas Jauno ārstu asociācijas valdes priekšsēdētājs Kārlis Rācenis.

Nesenā sarunā ar Valsts prezidentu ārstus nepatīkami pārsteidzis prezidenta viedoklis par mediķu algām. Uzzinot, ka ārstiem rezidentiem alga ir 950 EUR pirms nodokļu nomaksas par vienu slodzi, Valsts prezidents sacījis: “Jums tomēr vajadzētu pieskaitīt arī aplokšņu algas, kuras jūs saņemat, savam finansējumam klāt”.

Šāds izteikums, pēc Latvijas jauno ārstu asociācijas valdes priekšsēdētāja domām, parāda to, ka prezidentam īsti nav izpratnes par kopējo situāciju medicīnas nozarē.

“Tas ļoti mūs pārsteidza, mēs bijām diezgan šokēti un īsti līdz galam neizpratām, ko prezidents ar to gribēja teikt,” par sarunu ar Levitu sacīja Rācenis.

Rācenis uzskata, ka ir grūti saprast, kas notiek veselības aprūpē, ja neesi kaut dažas dienas pavadījis tur. Tāpēc viņš aicina ikvienu deputātu, ikvienu valsts pārvaldē strādājošo, kuram ir interese, pievienoties jaunajiem ārstiem dežūrās vai ikdienā paskatīties, kas tur notiek un kādas ir mediķu problēmas, jo tikai tā to varēšot saprast.

Pievienot komentāru